Sessió “Tutor-Transforma’t”: creant vincles entre tutors i estudiants d’universitat

Servei: Teambuilding

Client:   Universitat de Barcelona (UB)

Data: Març 2019
Lloc:  Facultat de Biologia (UB, Barcelona)

Descripció i objectius:

La dinamització que vam realitzar a la Facultat de Biologia de la UB entre un grup d’estudiants “tutoritzats” de primer Grau de Biotecnologia i la seva tutora assignada, estava emmarcada en una experiència pilot, totalment nova, del Pla d’Acció Tutorial (PAT) d’aquesta institució.

Ella havia de ser la seva tutora durant tota la carrera, per això, l’objectiu era iniciar la relació amb l’alumnat, que la coneguessin,i establissin una relació de confiança de cara a futures trobades i reunions.

Per aconseguir aquest objectiu, vam organitzar una sessió on es van realitzar una sèrie d’activitats en clau lúdico-creativa. Vam simular espais de tutoria amb Lego® Serious Play®, creant sinergies entre alumnes i professorat.

Resultats:

Els i les estudiants de primer curs van poder conèixer a la seva tutora, explicar què esperaven d’ella i iniciar una relació de confiança per un futur pròxim més fructífer.

“Aquest projecte neix de la necessitat de connectar des de l’inici, jo com a tutora, amb els 30 alumnes als quals no coneixia personalment i que hauria d’acompanyar durant els següents 4 anys. També sorgeix la necessitat perquè el PAT presentava en general una falta de vinculació tutor-alumnes des de l’inici d’aquesta  associació.

La proposta que ens va oferir Creàctium era molt interessant, creativa i trencadora, va resultar realment positiva. Mitjançant diferents iniciatives i activitats de gamificació que van anar plantejant, vam poder animar i motivar a que tots els alumnes acudissin i participessin activament a la primera sessió de tutoria, jo també vaig formar part com a participant, cosa que em va apropar al grup de forma directa i ràpida..

La intervenció impecable de Creàctium va ser decisiva per apropar-nos com a grup, divertir-nos i generar confiança mútua des d’aquest moment, com així ho he comprovat després de la sessió”.

 

Dolores López (Docent i Tutora acadèmica de la UB, Facultat de Biologia )

Si vols que t'ajudem a crear la teva pròpia experiència transformadora, només tens que contactar-nos

Ens encantarà conèixe’t i escoltar-te per pensar junts un projecte únic, impactant i a mida.