Projecte “La Recepta Social”

Servei: Mentoria creativa

Client:   Ajuntament de Barberà del Vallès / Agència de Salut Pública de Barcelona

 

Data: Desembre 2019
Lloc:  Centre Cívic Ca N’Amiguet, Barberà del Vallès

Descripció i objectius:

Projecte realitzat amb l’objectiu de promocionar la iniciativa de La Recepta Social, que consisteix en promoure que els professionals de la salut, des dels CAPS, receptin activitats que augmentin el benestar de les persones i que es puguin realitzar a diferents entitats del seu barri, en comptes de només receptar medicaments. Per això, es va organitzar una sessió creativa, que va consistir en reunir a totes les entitats amb l’objectiu de fer-les partícips del projecte, i explorar com es podien implicar i què podien oferir.

Els vam donar diversos elements creatius, i cada entitat va fer un resum dels seus valors, la seva missió i el que oferien. D’altra banda, a la mateixa sessió hi havia tècnics de l’Ajuntament i de l’Agència de Salut Pública, que van realitzar una feina en paral·lel on, per subgrups, concretant quines tasques mancaven pel bon desenvolupament del projecte. Van assistir unes 50 persones: entitats de Barberà i tècnics de l’Agència de Salut Pública i de l’Ajuntament de Barberà.

Vam realitzar un obsequi artesanal per tothom que va participar al projecte, que simbolitzava la unió entre les entitats per donar forma a la Recepta Social, i ressaltar la importància de tenir cura de la salut emocional dels pacients, a través d’activitats en el seu barri i evitant el fet de receptar medicaments innecessaris.

Resultats:

Gràcies a aquesta activitat, totes les entitats es van conèixer entre elles i es va fomentar la unió i les sinergies. A més a més, la feina realitzada amb l’equip tècnic de l’Ajuntament i de l’Agència de Salut Pública ens va permetre realitzar un informe on es va detallar tots els conceptes importants per concretar i fer realitat aquest projecte.

Si vols que t'ajudem a crear la teva pròpia experiència transformadora, només tens que contactar-nos

Ens encantarà conèixe’t i escoltar-te per pensar junts un projecte únic, impactant i a mida.