Procés participatiu a la Plaça de l’Olivereta (Sants)

Servei: Projectes de participació ciutadana

Client:   Direcció de Democràcia activa i Descentralització, Ajuntament de Barcelona

Data: Abril i maig 2018
Lloc:  Badal, Barcelona

Descripció i objectius:

Projecte de 2 mesos de durada on vam realitzar 6 accions de participació ciutadana a través de l’art. Abans de fer la remodelació de la Plaça de l’Olivereta, l’ajuntament va voler comptar amb l’opinió de l’alumnat de l’Escola Lluís Vives. L’escola es troba al costat de la plaça i l’alumnat la fa servir sovint per jugar, per això l’ajuntament va voler comptar amb les seves aportacions abans de redissenyar-la. Es van der diferents accions on, a través de pintura i materials creatius, van treballar en grups i, com si fossin arquitectes, es van posar a remodelar-la creant maquetes ben originals.

Resultats:

A través de les diferents activitats creatives, l’alumnat va explicar què els hi agradaria que tingués la plaça i, a partir d’aquí, es va elaborar un informe que recollia quines coses serien importants d’incloure a la plaça i quines no, quins desitjos tenien els infants i adolescents. També vam realitzar un vídeo-reportatge on es va simular un plató de televisió a la plaça, una entrevistadora anava fent preguntes i ells explicaven quines coses havien dissenyat i perquè per ells era important que hi haguessin certs elements a la plaça. Van participar al voltant de 170 alumnes de primària i secundària.

Si vols que t'ajudem a crear la teva pròpia experiència transformadora, només tens que contactar-nos

Ens encantarà conèixe’t i escoltar-te per pensar junts un projecte únic, impactant i a mida.