Intervencions artístiques a l’espai públic

Servei: Accions comunitàries
Client:   Activitat realitzada per diferents Ajuntaments de Catalunya i Districtes de Barcelona.
Data: Des de 2018 fins l’actualitat
Lloc:  Plaça del Sol i altres indrets de Catalunya

Descripció i objectius:

Aquest projecte s’ha realitzat en diferents ocasions i espais, tals com la Plaça del Sol de Barcelona durant 3 anys consecutius, Zona Franca, Valldoreix i Cambrils, entre d’altres.

En el cas del barri de Gràcia de Barcelona, fem servir la Plaça del Sol per generar propostes experiencials creatives a través de l’art i per a tots els públics. A cada intervenció s’ha proposat una acció diferent. Accions especialment col·laboratives: entre totes les persones que passen per la plaça es crea una obra conjunta, comunitària. Nosaltres posem l’objectiu i les eines i les persones creen lliurement a partir d’aquí. Hem realitzat 18 accions a Gràcia i 30 en total: siluetes de cartró a escala real, mandales gegants al terra, construcció de jocs de scrabble gegant, creació de personatges gegants amb capses de cartró, mural de pintura comunitari de 10m de llargada, bosc sensorial de pintura amb parets transparents i obres comunitàries de tot tipus.

Resultats:

Aquest projecte és una proposta d’art efímer i col·laboratiu, que neix de la idea de transformar l’ús de l’espai públic. A través d’aquestes accions es genera sinergia, comunicació i millora de la convivència entre els joves, les famílies amb infants, la gent gran del barri i d’altres col.lectius. Aquestes accións, a més, també afavoreixen el comerç del barri. En el cas del Districte de Gràcia, forma part del Pla de Places del Districte, per vetllar pel canvi d’usos de l’espai públic.


Si vols que t'ajudem a crear la teva pròpia experiència transformadora, només tens que contactar-nos

Ens encantarà conèixe’t i escoltar-te per pensar junts un projecte únic, impactant i a mida.